Lezing 'Schors en alles er omheen' op 17 april in de Bibliotheek Eersel

Eersel: verhalenverteller Nico Keuning
17 april 2018, van 15:00 tot 16:30 | bibliotheek Eersel
Kosten: toegang gratis

Verhalenvertellers is een nieuwe reeks met thema-middagen en lezingen die vanaf april maandelijks gehouden worden in bibliotheekvestiging Eersel. Dinsdag 17 april is de eerste bijeenkomst met als thema ‘Schors en alles erom heen’ door verhalenverteller Nico Keuning.
Nico Keuning uit Eersel is, naast schilder en beeldhouwer, ook schrijver van gedichten en korte verhalen. Het werk van Keuning lijkt de verbeelding te zijn van een verderop gelegen gedachtenrijk of, anders gezegd, roept bij de toeschouwer de herinnering op aan een vaak vergeten droom. Zijn eigen atelier heeft hij dan ook De verstilde droom genoemd. Naast dit eigen atelier beschikt hij tevens over een openbaar toegankelijk beeldhouwatelier met kleine expositieruimte, De vier winden in de Jacobusmolen te Vessem.
Boek Schors en gedicht Zelfportret
Aangemoedigd door het winnen van de kerstverhalenwedstrijd 2014 en 2016 van KempenPers heeft hij zich gewaagd aan het schrijven van zijn debuutroman die hij de titel Schors heeft gegeven. Het boek is tevens door hem rijk geïllustreerd. Zowel de personages als de bijpassende illustraties maken Schors tot een bijzonder en kleurrijk boek. Vervolgens is in maart 2018 de gedichtenbundel Diepte verschenen met de winnende gedichten van de landelijke Denkraam dichtwedstrijd rond het thema Kwetsbaarheid en kracht met daarin zijn gedicht Zelfportret.
Thema: Schors en alles erom heen
Graag gaat Nico Keuning met u op informele wijze in gesprek over de verbeeldende kracht van verf, steen en taal. Al deze materialen vragen een eigen benadering, hebben hun eigen sterke en zwakke kanten. Maar ze hebben met elkaar gemeen dat ze het vermogen hebben om tot onze verbeelding te spreken.
Mocht u in het boek geïnteresseerd zijn geraakt, dan is de roman Schors na afloop aan te schaffen. Uiteraard is Keuning graag bereid uw exemplaar van het boek te voorzien van een persoonlijke woord met tekening.
Voor meer informatie over Nico Keuning en zijn werk, zie zijn website www.de-verstilde-droom.blogspot.com
Van harte welkom
U bent van harte welkom op dinsdagmiddag 17 april van 15.00 tot 16.30 uur in bibliotheekvestiging Eersel, Dijk 7 in Eersel.

Zie;

https://www.tipdebrabantsekempen.nl/nl/agenda/item/6069-verhalenvertellers

https://www.bibliotheekdekempen.nl/actueel/agenda/eersel/eersel-verhalenverteller-nico-keuning.html


Twitter Facebook LinkedIn Volgen



Lezing en Boekpresentatie

"Schors" door bibliotheek De Kempen aangeschaft.

Lezing 'Schors en alles er omheen' op 17 april in de Bibliotheek Eersel

'Schors' te verkrijgen op de Kerstpakkettenmarkt.

Signeersessie Boekhandel Dominicanen Maastricht